Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
343
Mekkora volt a 10 dm³ térfogatú, 18 °C hőmérsékletű víz térfogatváltozása, ha 80 °C hőmérsékletre melegítjük fel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`10 \ "dm"^3=10 \ l`

`Delta"V"=beta_"víz"*"V"_0*Delta"T"="1,3"*10^-4 \ "C"^-1*10 \ l*(80 \ °"C"-18 \ °"C")=color(red)("8,06"*10^-2 \ l)`
0