Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
485
Mennyivel növekszik meg a hossza annak a 100 m hosszúságú alumínium huzalnak, amelynek a hőmérséklete 15 °C-ról 45 °C-ra nő meg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`Deltal=alpha_"Al"*l_0*Delta"T"="2,4"*10^-5 \ "C"^-1*100 \ "m"*(45 \ °"C"-15 \ °"C")=color(red)("7,2"*10^-2 \ "m")`
0