Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
494
Egy 10 m hosszúságú vashuzal hőmérséklete 20 °C. A huzal felmelegítve a 12 mm-el változik meg. Mekkora a huzal hőmérséklete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"T"_2="T"_1+(Deltal)/(alpha_"vas"*l_0)=20 \ °"C"+(12*10^-3 \ "m")/("1,1"*10^-5 \ "C"^-1*10 \ "m")=color(red)("129,1" \ °"C")`
0