Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
329
Egy ismeretlen folyadékot 17 °C-ról 32 °C-ra melegítünk, eközben térfogata 2,7%-kal növekedett. Mekkora a folyadék hőtágulási együtthatója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`beta=(Delta"V")/("V"_0*Delta"T")=("0,027")/(32 \ °"C"-17 \ °"C")=("0,027")/(15 \ °"C")=color(red)("1,8"*10^-3 \ °"C"^-1)`
0