Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törlesztőrészlet/sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
523
A 1.as feladat megoldására lenne szükségem, képet csatoltam. Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
Havi törlesztőrészlet: `"Törlesztő"_"havi"=(3.000.000*"0,1"/12)/(1-(1+"0,1"/12)^(-12*4))=76.088 \ "Ft"`

Az éves törlesztőrészlet: `"Törlesztő"_"éves"=12*"Törlesztő"_"havi"=12*76.088=color(red)(913.056 \ Ft)`



b.)
`a_1=3.000.000`

`a_2=3.000.000*"0,85"=2.550.000`

`a_3=3.000.000*"0,85"^2=2.167.500`

`"Arány"=((3.000.000)/(3.000.000*"0,85"^2)-1)*100=color(red)("38,41"%)`



c.)
`1.000.000gt3.000.000*"0,85"^n`

`1/3gt"0,85"^n`

`ngtlog_"0,85" \ 1/3`

`color(red)(ngt"6,76")`

Tehát valamikor a 7. évben fogja elérni!


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0