Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
373
Mennyi kálium-hidroxid szükséges 200 ml 0,6 molos KOH oldat készítéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szió!

1000 cm³ oldat tartalmaz 0,6 mol KOH-ot, akkor 200 cm³ oldatban arányosan ötödannyi, vagyis (0,6/5)=0,12 mol KOH van, s ennek a tömege a lúg moláris tömegével beszorozva adja meg a megoldást: m(KOH)=0,12 mol · 56,11 g/mol= 6,733 g, tehát az oldat elkészítéséhez pontosan 6,733 gramm KOH-ot kell bemérni! :)

Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből (48 éves, matekos-kémiás segítő)
0