Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány éves Icurka és Cingár?

Főoldal » Középiskola » Matematika
563
Icurka a fiatalabb és Cingár az idősebb.
Számítsd ki, hány éves Icurka és Cingár, ha tudjuk, hogy kettejük életkorának különbsége 16 év, és tudjuk, hogy 4 év múlva életkoraik hányadosa 2,6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek, érettségi
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`((x+16)+4)/(x+4)="2,6"`

`x+20="2,6"*(x+4)`

`x+20="2,6"x+"10,4"`

`"9,6"="1,6"x`

`color(red)(6=x)` Tehát Icurka 6 éves.


Cingár pedig: `y=x+16=6+16=color(red)(22)` éves.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1