Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
442
Egy üzletben összeillő mintájú falicsempéből és járólapból 11 900 darab volt. Miután csempéből el-adtak 2300 darabot, és járólapból a gyár még 1200 darabot beszállított, ugyanannyi lett mindkettő-ből. Hány falicsempe és hány járólap volt eredetileg a boltban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x+y=11.900),(x-y= \ \ 3.500):}`

`x+y+x-y=11.900+3.500`

`2x=15.400`

`color(red)(x=7.700)` darab fali csempe volt eredetileg.


`x+y=11.900`

`7.700+y=11.900`

`color(red)(y=4.200)` darab járólap volt eredetileg.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0