Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Édesanya 2855 Ft-ot költött a napi bevásárlásakor. A leveshúsért 180 Ft-tal fizetett többet, mint a zöldségért, a pékségben pedig feleannyi pénzt hagyott ott, mint a zöldségesnél. Mennyit fizetett az egyes helyeken?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x = pékség
2x = zöldséges
2x+180 = leveshús

x+2x+2x+180 = 2855
5x+180 = 2855
5x = 2675
x = 535

pékség = 535 Ft
zöldséges = 1070 Ft
leveshús = 1250 Ft

ell.: 535+1070+1250 = 2855
3