Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladatot nem értem és holnap tz. Köszönöm előre is a válaszokat

Főoldal » Középiskola » Matematika
692
1) Egy dobozban 18 mentolos és 25 savanyú cukor volt. Karcsi megevett néhány mentolosat , így annak a valószínűsége, hogy véletlenszerűen kiválasztva , svanyú cukrit választ , 5/8 lett. Hány cukrot evett meg Karcsi?
2) A 32 lapos magyar kártyában osztottak nekünk két lapot, egy tök ászt és egy makk felsőt. Maradt a pakliban 30 lap. Mennyi a valószínűsége , hogy a következő lap, amit kapunk, az tök? ( A 32 lapos magyar kártyaban négyféle "szín" van: piros, zöld, makk vagy tök. Mindegyik színből 8 különböző lap van.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`25/(18+25-x)=5/8`

`25*8=5*(43-x)`

`200=5*(43-x)`

`40=43-x`

`color(red)(x=3)`



2.)
Ha már kaptál egy tök ászt és egy makk felsőt, akkor a maradék 30 lap között már csak 7 tök lap van. A pakliban négy különböző szín van és minden színből egyenlő darabszámú, azaz 8-8 lap, a többi színből is 7-7 lap maradt a tök és makk lapokon kívül. Így a valószínűsége `7/30*100=color(red)("23,33"%)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
2