Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kerdés holnapi dogához

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Egy gép lefestéséhez 7 doboz festék kell. Ha 3 doboz sárga és 4 doboz kék festéket veszünk, az 7840 ft-ba kerül, ha 4 doboz sárgát és 3 kéket veszünk, az 8050 ft-ba kerül. Mennyibe kerül egy - egy doboz festék?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(4 * s + 3 * k = 8050,       | * 4),
(3 * s + 4 * k = 7840,       | * 3):}`

`{(16 * s, + 12 * k, = 32200, -),
(color(white)(0)9 * s, + 12 * k, = 23520, ):}`
`"  " bar{:(color(white)(0)7 * s, color(white)(+ 00 * k), = 8680, ):}`

`7 * s = 8680`
`s = 8680 // 7 = color(red)1240`

`4 * s + 3 * k = 8050`
`4 * 1240 + 3 * k = 8050`
`3 * k = 8050 - 4960`
`k = 3090 // 3 = color(red)1030`

Ellenőrzés:
`4 * s + 3 * k = 4 * 1240 + 3 * 1030 = 4960 + 3090 = 8050`
`3 * s + 4 * k = 3 * 1240 + 4 * 1030 = 3720 + 4120 = 7840`
1