Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

mégegy matek kerdés holnapi dogához :(

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Béla édesapja kétszer annyi idős, mint amennyi Béla. Harminchat év múlva az apa
életkora már csak 20% -kal lesz több, mint Béláé. Hány éves most Béla?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(x+36)*1,2=2x+36
1,2x+43,2=2x+36
7,2=0,8x
x=9 éves Béla, az apja pedig 2x=2*9=18 éves, de ez csak egy feladat.
9+36=45
18+36=54
45*20%=45*0,2=9
45+9=54
1