Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kerdés holnapi dogához

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
1. Két kőműves dolgozik egy építkezésen. A falakat az idősebb kőműves 20, a fiatalabb 28
óra alatt vakolná be egyedül. A fiatalabb kőműves egyedül lát munkához, az idősebb egy órával
később kezdi a munkát, s innentől együtt dolgoznak, amíg a falakat mind be nem vakolták.
Mennyi idő alatt lett így kész a munka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szió!

A felírható egyenlet a következő:
(x/28+(x-1)/20)=1, innen 20x+28(x-1)=560, ebből rendezéssel 48x=588, azaz x=(588/48)= 12,25 óra, tehát a munkások
együtt dolgozva 12,25 óra alatt lesznek készen a vakolással! :)

Üdv.: Ármós Csabi Debrecenből (48 éves, kémiás-matekos segítő)
1