Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai összefoglaló

Főoldal » Általános iskola » Fizika
434
Sziasztok örülnék, ha segítenétek, valamennyire jutottam ezekkel a kérdésekkel, de már csak ellenőrzésképp is jól esne egy-egy megoldás. Köszönöm!
1. Mekkora a gránitkő sűrűsége, ha térfogata 2 m3 és a gránit tömege 4 800 kg?

2. Mennyi a tömege 2 dl higanynak (higany sűrűsége 13600 kg/m3)

3. Egy 7900 kg/m3 sűrűségű vasdarab tömege 86 kg. Mekkora a térfogata?

4. Egy 2 tonnás autó gyorsulása 3 m/s2. mekkora erő gyorsítja?

5. Egy testre 4 kN erő hat. Mekkora lesz a gyorsulása, ha 500 kg tömegű a test?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Mindent válts át SI-be, akkor nem zavarodsz bele:

1,

V = 2 `m^3`

m = 4800 kg

`rho=m/V` = 2400 `(kg)/m^3`

2,

V = 2 dl = 0,2 l = `2*10^(-4)` `m^3`

`rho` = 13600 `(kg)/m^3`

`m=rho*V` = `2*10^(-4)*13600` = 2,72 kg

3,

`rho` = 7900 `(kg)/m^3`

m = 86 kg

`V=m/rho` = `86/7900` = 0,0109 `m^3` = 10,9 `dm^3`

4,

m = 2 t = 2000 kg

a = 3 `m/s^2`

F = `m*a` = `2000*3` = 6000 N

5,

F = 4 kN = 4000 N

m = 500 kg

`a=F/m` = `4000/500` = 8 `m/s^2`
0