Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek gyak

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Sziasztok az alábbi feladatokhoz bármilyen segítséget elfogadok!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.) Feladat
Annyit kell tenned, hogy behelyettesítesz az `y-y_0=m*(x-x_1)` alapegyenletbe. Ahol `y_0` az áthaladási pont `y` koordinátája míg `x_1` pedig az áthaladási pont `x` koordinátája.



2.) Feladat
Itt érdemes az `y=mx+b` képletet alkalmazni. Ittis behelyettesítesz és rendezed az egyenlete úgy hogy `y` egymaga legyen csak a bal oldalon és leis tudod olvasni m értékét.



4.) Feladat
Annyit kell tenned hogy a megadott egyenletbe behelyettesíted a megadot pontok koorditánáit. Értelemszerűn `P(x;y)`-ból x helyére x-et y helyére y-t. És ha fentáll az egyenlőség a pont rajta van az egyenesen ha nem akkor nincs.



5.) Feladat
A két pont közötti távolságot `AB=sqrt((b_1-a_1)^2+(b_2-a_2)^2)` képletbe való behelyettesítéssel fogod megkapni. Ahol `b_1` és `a_1` az x koordinátákat míg `b_2` és `a_2` az y kooridnátákat jelentik.


Megoldani nem fogom őket mert abból nem tanulsz semmit. De ha így megcsinálod a jó megoldásra fog vezetni.
1