Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, grafikon!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
Sziasztok! Valaki esetleg tudja , hogy jön ki a b,c, feladat megoldása? Mellékelem a feladatról a képet megoldás is ott van csak nem értem, hogy jött ki. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, grafikon
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Csak annyi, hogy megszámolod a grafikonon a mennyiségeket, majd hármasszabály ( https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1rmasszab%C3%A1ly_(matematika) ) segítségével átalakítod a mértékegységeket.


b)
`(12.5 km) / (40 perc) = (x km) / (60 perc)`

`x = (60 * 12.5) / 40 = 750 / 40 = color(red)18.75`


c)
`(17.5 km) / (30 perc) = (x km) / (60 perc)`

`x = (60 * 17.5) / 30 = 1050 / 30 = color(red)35`
0