Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Mekkora az egyenlőszárú derékszögű háromszögbe írt kör sugara, ha a befogó 10 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Az átfogó hossza: `c=sqrt(2*10^2)=10sqrt2 \ cm`

A háromszög területe: `T=(a*b)/2=10^2/2=50 \ cm^2`

A beírható kör sugara: `r=(2*T)/(a+b+c)=(2*50)/(10+10+10sqrt2)=color(red)("2,93" \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1

Köszönöm szépen!
0