Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
Egy derékszögű háromszög átfogója 25, egyik középvonala 12 egység. Határozd meg a
súlyvonalak hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A középvonalak két oldal középpontjait kötik össze. Mivel Ismerjük az egyik középvonalat és az átfogót kitudjuk számolni a befogók majd a súlyvonalat.


`"AB"=2*sqrt(BE^2-DE^2)=2*sqrt("12,5"^2-12^2)=7`

`"AC"=sqrt(BC^2-AB^2)=sqrt(25^2-7^2)=24`

`AhatCF=sin^-1 \ ("BC")/("BA")=sin^-1 \ 7/25="16,26"°`

`"AF"=sinAhatCF*"AC"=sin"16,26"°*24=color(red)("6,72)`

https://www.geogebra.org/calculator/z66j2fc7


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1