Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Egy háromszög oldalai 4, 5 és 7 cm hosszúak. Mekkora a beírt körének sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
K=4+5+7=16cm
s=8 cm
T=gyök alatt {8·(8-4)·(8-5)·(8-7)}= gyök alatt (96)=9,8 cm
r=9,8/8=gyök(6)/2=1,22 cm
1

Köszönöm!
0