Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
689
Határozzuk meg - két egymást kívülről érintő - kör közös külső érintőjének hosszát, ha a körök 16
cm és 25 cm sugarúak!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A két kör érinti egymást tehát a két középpont távolsága a sugarak összege. Ugyan úgy számoljuk ki ahogy az előző feladatban is.

`x=sqrt(d^2-(R-r)^2)=sqrt(41^2-(25-16)^2)=color(red)(40 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
3