Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
444
Egy 27 cm és egy 13 cm sugarú kör középpontjainak távolsága 50 cm. Határozzuk meg a közös
külső érintők hosszát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
`x=sqrt(d^2-(R-r)^2)=sqrt(50^2-(27-13)^2)=color(red)(48 \ cm)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1

Köszönöm mindkét választ!
0

(Ez nem válasz, hanem hozzászólás bazsa990608 válaszához.)

Csak rajzolgattam amíg elmélkedtem, gondoltam csatolom mint GeoGebra féle ellenőrzést.
(Aztán végre megértettem a megoldást és javítottam a rajzon…)
0