Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika valoszinuseg/kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Egy matek tanar 0,1 valoszinuseggel szamol el egy peldat a tablanal es 0,9 valoszinuseggel nem. Ha 5 peldat csinal meg egy oran , akkor mekkora a valoszinusege hogy pontosan 1.et ront el?( az eredmenyt szazalekban adja meg egeszre kerekitve)
Lehetosegek> 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(5 alatt 1)·0,1¹·0,9⁴=0,32805=32,805%=~33%

A lehetőségek megadása így értelmetlen.
Módosítva: 2 éve
0