Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika valoszinuseg/kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
546
Egy 30 fos osztalyban oten vannak akik gitaroznak, a tobbiek nem tudnak gitarozni. Ha veletlenszeruen kivalsztunk 6 gyereket az osztalybol akkor mi a valoszinusege hogy egyikuk gitarozik, a tobbiek pedig nem?(szazalakos kereketes kell egeszre)
lehetosgek> 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5 gitáros és 25 nem gitáros van

(5 alatt 1)·(25 alatt 5)/(30 alatt 6)=`506/1131`=0,4474=44,73%~45%
0