Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hol metszi?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
408
Hol metszi egymást a két egyene? 3x+2y=6 és x+2y=4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A másodikat szorozzuk fel hárommal, így 3x+6y=12, ebből pedig vonjuk ki az elsőt.
3x+6y-(3x+2y)=12-6
4y=6
y=1,5, ezt beírva valamelyik egyenlet e x=1-et kapunk, így a metszéspont: x(1;1,5)
1