Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy paralelogramma szomszédos szögeinek külömbsége 25fok.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
421
Mekkorák a paralelogramma szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egyik szög x, a másik x-25. Mivel a paralelogramma trapéz, így egy alapon fekvő két szögének összege 180°, azaz
x+x-25°=180° /+25°
2x=205° /:2
x=102,5°

Szemközti szögei egyenlők, így van két 102,5°-os, illetve két 77,5°-os (180°-102,5°) szöge.
0