Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika: mérlegelv

Főoldal » Általános iskola » Matematika
330
2 (2 - 3x) + 3 (2 - 2x) = 6 (2x - 3) -3 (12x + 3)
(Ha lehetseges akkor a szamolast is szeretnem tudni) ;))
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`2*(2-3x)+3*(2-2x)=6*(2x-3)-3*(12x+3)`

`4-6x+6-6x=12x-18-36x-9`

`10-12x=-24x-27`

`12x=-37`

`color(red)(x=-37/12)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0