Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Valaki tudna segíteni a csatolt képen látható feladatok megoldásába?
Nagyon megköszönném!
(nincsen tanáruk, beteg lett és nem értem a feladatokat)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
10. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.
`(14 * 176 + 18 * 170 + 15 * 172 + 19 * 168) / (14 + 18 + 15 + 19) = 11296 / 66 = color(red)(171.(15))`


3.
`{(f + ö = 50),
((f * 320000 + ö * 380000) / (f + ö) = 358400):}`

`f + ö = 50`
`ö = 50 - f`

`(f * 320000 + ö * 380000) / (f + ö) = 358400`
`(f * 320000 + (50 - f) * 380000) / 50 = 358400`
`(f * 320000 + 50 * 380000 - f * 380000) / 50 = 358400`
`(f * -60000 + 19000000) / 50 = 358400`
`f * -60000 + 19000000 = 358400 * 50`
`f * -60000 + 19000000 = 17920000`
`f * -60000 = 17920000 - 19000000`
`f * -60000 = -1080000`
`f = 1080000 / 60000 = color(red)18`

`ö = 50 - f = 50 - 18 = 32`

Ellenőrzés:
`(f * 320000 + ö * 380000) / (f + ö) = (18 * 320000 + 32 * 380000) / (18 + 32) = (5760000 + 12160000) / 50 = 17920000 / 50 = 358400`
0