Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.o.s. matek 9.

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Segítséget szeretnék kérni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`5 * x - (2 * x + 3) = 3 * (x + 4) - x`
`5 * x - 2 * x - 3 = 3 * x + 12 - x`
`3 * x - 3 = 2 * x + 12`
`3 * x - 2 * x = 12 + 3`
`x = color(red)15`

Ellenőrzés:
`{:(5 * x - (2 * x + 3) = 5 * 15 - (2 * 15 + 3) = 75 - (30 + 3) = 75 - 33 = 42),
(3 * (x + 4) - x = 3 * (15 + 4) - 15 = 3 * 19 - 15 = 57 - 15 = 42):} } ✓`
-1

(Ez nem válasz, hanem hozzászólás a kérdéshez.)

Biztos vagy a másik 2 helyességében?
    • A másodikra x = -2.(714285) jön ki, ami egyenletek esetében nem szokványos.
    • A harmadikban nincs egyenlőség jel, holott a cím „Egyenletek”
-1