Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
324
Sziasztok! A 2,3,4 feladhoz kèrnèk segítsèget. Mert ezen múlik a jobb jegyem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A 2. feladat megoldása: T(trapéz)=((a+c)·m)/2 képletből → 11,2=((5x+3x)·3,5)/2 , azaz 22,4=(8x)·3,5=28x, tehát az "x" értéke pontosan (arányossági tényező) → x=22,4/28= 0,8 lesz, azaz a=(5x)=5·0,8= 4 cm, b=(3x)=3·0,8= 2,4 cm, a hosszabbik alapja a trapéznak tehát 4 cm-es, míg a rövidebbik alapja 2,4 cm-es !

A 3. feladat megoldása: 2·(2·(x-20)-20)-20=0 , azaz (2x-40)=10+20, tehát (2x-40)=30, 2x=70 így x=35 , tehát a 35-ös számra gondoltam!

A 4. feladat megoldása: 190·0,98+ x·0,30= (190+x)·0,68 az egyenlet, ebből → (186,2+0,3x)=(129,2+0,68x) → 57=0,38x, tehát a kérdezett értékre : x=(57/0,38)= 150 gramm, tehát 150 g 30 tömeg%-os kénsavat kell a 98%-oshoz öntenünk! :)

Remélem tudtam segíteni a levezetésekkel, megoldásommal!
Üdv.: Ármós Csaba Debrecenből (48 éves, kémiás-matekos korrepetáló, segítő)
0