Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki?Koszonom!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1268
Egy paralelogramma hegyesszögének mérteke a tompaszög mértékenek fele.Számitsd ki a paralelogramma szögeinek mértékét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a hegyesszög α, ekkor a tompaszög 2α, így a paralelogrammának két α és két 2α. Tudjuk, hogy tetszőleges négyszög belső szögeinek összege 360°, esetünkben az összeg α+2α+α+2α=6α, tehát:

360°=6α, erre 60°=α eredményt kapjuk, tehát hegyesszöge 60°-os, tompaszöge 120°-os.
0