Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
Segítséget szeretnék kérni! 98 feladat a, b, C, feladatai
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a)
`0.4 * color(red)⌂ + 8 4 / 5 : 4 = 7`
`0.4 * color(red)⌂ + color(green)cancel(color(black)44)^color(green)11 / 5 * 1 / color(green)cancel(color(black)4)^color(green)1 = 7`
`0.4 * color(red)⌂ + 11 / 5 = 7`
`(2 * color(red)⌂) / cancel5 + 11 / cancel5 = 35 / cancel5`
`2 * color(red)⌂ + 11 = 35`
`2 * color(red)⌂ = 35 - 11`
`color(red)⌂ = 24 / 2 = color(red)12`

Ellenőrzés:
`0.4 * color(red)⌂ + 8 4 / 5 : 4 = 0.4 * 12 + (8 : 4) + (color(green)cancel(color(black)4)^color(green)1 / 5 * 1 / color(green)cancel(color(black)4)^color(green)1) = 4.8 + 2 + 1 / 5 = 6.8 + 0.2 = 7`
1

b)
`(3.5 + 2 1/ 4) : color(red)⌂ = 2.3`
`(3.5 + 2.25) : 2.3 = color(red)⌂`
`color(red)⌂ = 5.75 : 2.3 = color(red)2.5`


c)
`2.8 * color(red)⌂ = (5 1 / 4 : 1 1 / 2 - 2) * 7`
`2.8 * color(red)⌂ = (21 / 4 : 3 / 2 - 2) * 7`
`2.8 * color(red)⌂ = (color(green)cancel(color(black)21)^color(green)7 / color(blue)cancel(color(black)4)^color(blue)2 * color(blue)cancel(color(black)2)^color(blue)1 / color(green)cancel(color(black)3)^color(green)1 - 2) * 7`
`2.8 * color(red)⌂ = (7 / 2 - 4 / 2) * 7`
`2.8 * color(red)⌂ = 3 / 2 * 7`
`color(red)⌂ = 10.5 / 2.8 = color(red)3.75`

Ellenőrzés:
`{:(2.8 * color(red)⌂ = 2.8 * 3.75 = 10.5),
((5 1 / 4 : 1 1 / 2 - 2) * 7 = (5.25 : 1.5 - 2) * 7 = (3.5 - 2) * 7 = 1.5 * 7 = 10.5):} } ✓`
0