Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
519
gy repülıgép a felszállás elıtt 12s-on keresztül gyorsít, mialatt 600m utat fut be.
Mennyi utat tett meg a repülı a felemelkedés elıtti utolsó másodpercben? (95,83m)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az út `s=a/2t^2`, ebből kifejezve a gyorsulást: `a=(2s)/t^2=1200/12^2=25/3 m/s^2`.

Az első 11 másodpercben megtett út `(25/3)/2*11^2=504.17m`, vagyis az utolsó másodpercben megtett út `600-504.17~~95.83m`.
0