Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
702
Mekkora követési távolságot javasolna egy autóvezetınek autópályán 130km/h
sebesség esetén, ha a gépkocsivezetı átlagos reakcióideje 1s. A lassulás értékét
fékezéskor vegyük 4m/s2
– nek! (legkevesebb 200m, ha a legveszélyesebb esetet
vesszük figyelembe, amikor az elıtte haladó autó hirtelen megáll).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A reakcióidő alatt megteszünk `130/3.6*1~~36.11m` utat.

A fékezés megkezdésétől a megállásig `t=(130/3.6)/4=325/36s` idő telik el. Az eközben megtett út `v_0t-a/2t^2=130/3.6*325/36-4/2*(325/36)^2~~163m`.

A teljes féktávolság a kettő összege, azaz kb. 199,11 méter.
0