Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatvànyok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
335
Sziasztok!Tudnàtok segíteni a 4 feladatban,nem vagyok biztos benne,hogy jó-e,nem tünik nehèznek ,de kifog rajtam. Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A feladat lehetne pontosabb is, remélem úgy kell érteni, hogy minden beavatott csak másnap adja tovább a titkot, a következő napokon nem.

Azt mondanám, hogy a megoldásodban csak a „szerdán én + 12” rész hibás:

  • hétfő: te elmondod 2-nek, összesen te + 2
  • kedd: a hétfőn beavatott 2 elmondja fejenként 2-nek, azaz 2 * 2 = 4-nek, összesen te + előző napi 2 + az új 4 = te + 6
  • szerda: a kedden beavatott 4 elmondja fejenként 2-nek, azaz 4 * 2 = 8-nak, összesen te + előző napi 6 + az új 8 = te + 14
  • csütörtök: a szerdán beavatott 8 elmondja fejenként 2-nek, azaz 8 * 2 = 16-nak, összesen te + előző napi 14 + az új 16 = te + 30
Módosítva: 2 éve
0