Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat 6 osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
453
Bence leírta egy lapra azokat a háromjegyű pozitív egész számokat,amelyekben a számjegyek szorzata nulla.Hány számot írt le Bence?Sorolt fel azokat a háromjegyű. számokat ,melyek megfelelnek a feltételeknek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A számjegyek szorzata akkor nulla ha a szám tartalmaz legalább egy darab nullát.
900 db háromjegyű szám van
Amelyikben nincs nulla abbó 9·9·9=729 db van
amelyikben van legalább 1 darab nulla abból 900-729=171 db van Ezen 170 darab szám felsorolását az érdeklődi olvasókra bíznám.
0

(Ez nem válasz, hanem hozzászólás schzol válaszához.)

És ha az érdeklődő olvasó netalán az informatika iránt is érdeklődik, akkor megkérheti a böngészőjét, hogy listázza az említett számokat. A böngésző konzol ablakába kell írni annyit, hogy:

for (i = 100, lista = []; i <= 999; i++) if (/0/.test(i)) lista.push(i)
lista.join()

(Ha nem érted, ne törődj vele. Csak kibújt belőlem a programozó.)
0