Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
350
Amit osztással írtam, azok a törtek.

(3x+1):4 - (x-2):3 = 1+(x+4):6
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`(3x+1)/4-(x-2)/3=1+(x+4)/6`

`3*(3x+1)-4*(x-2)=12+2*(x+4)`

`9x+3-4x+8=12+2x+8`

`5x+3=12+2x`

`3x=9`

`color(red)(x=3)`
1