Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek (mindkettore kell valasz)

Főoldal » Középiskola » Matematika
515
Egy szabályos sokszög oldalainak hossza 8,2 dm, kö- rülírható körének átmérője 16,4 cm.
a) Hány átlója van a sokszögnek?
b) Számold ki a sokszög területét! Válaszod dm2-ben
két tizedesjegy pontossággal add meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A feladat valószínűleg ellehet írva mert egy baromság. 82 cm oldalú sokszögnek képtelenség, hogy a körülírható körének átmérője 16 cm legyen valljuk be :D

Tehát számoljunk csak cm-ben.

Látjuk, hogy a sokszög köré írható kör átmérője kétszerese az oldalak hosszának. Ez egyedül a 6 szög esetében áll fent így a sokszögnek: `(n*(n-3))/2=(6*(6-3))/2=color(red)(9 \ db)` átlója van.

A területe pedig: `"T"=(3*sqrt3*a^2)/2=(3*sqrt3*"8,2"^2)/2=color(red)("174,69" \ cm^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0