Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
Egy derékszögű háromszög befogói 5 cm és 12 cm
hosszúak. A  háromszög belsejében véletlenszerűen
kiválasztunk egy pontot. Mennyi a valószínűsége,
hogy a pont a háromszög mindhárom csúcsától távo-labb van, mint 2 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög területe `(5·12)/2`=30 ez az összes terület
A háromszög belső hegyesszögeit tangenssel ki tudod számolni: α=22,62⁰ és β=67,38⁰

Kedvező terület: 30 - `(2²·π·22,62⁰)/360` - `(2²·π·67,38⁰)/360⁰` - `(2²·π·90⁰)/360⁰` = 30 - `(2²·π·180⁰)/360⁰ = 30 - 2π=23,72

keresett valószínűség: `23,72/30` =0,79
Módosítva: 2 éve
0