Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
920
Egyenes létrát támasztunk egy egyenes (függőleges) fához. A létra alja 48 cm-re van a
fa aljától, a létra felső vége 208 cm magasan van. Mekkora szöget zár be a létra a
talajjal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`tgalpha=208/48=>alpha=tg^-1 \ 208/48=color(red)(77°)`


Az ábra csak illusztrációs jellegel készült: https://www.geogebra.org/calculator/pm78bmev


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
2