Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1321
Egy versenyautó álló helyzetbıl 7,4 másodperc alatt gyorsított fel 108km/h sebességre.
Mekkora utat tett meg eközben, mekkora a gyorsulás? A mozgás egyenletesen változó.
(111m, 4m/s2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A végsebesség `108/3.6=30 m/s`, és ezt `7.4s` alatt érte el, tehát a gyorsulás `a=(Delta v)/(Delta t)=30/7.4~~4.05m/s^2`.

A megtett út `s=a/2t^2=4.05/2*7.4^2=111m`.
0