Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
433
A kördiagram egy 5400 lakosú település lakosságának megoszlását mutatja. Add meg a férfiak, a nők és a gyermekek százalékos eloszlását és létszámát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{:(bb"lakos", bb"diagram szög", bb"százalék", bb"létszám"),
("férfi", 360 - 118 - 144 = color(red)98^circ, 98 * 100 // 360 = color(red)27.22%, 98 * 5400 // 360 = color(red)1470),
("nő", 118^circ, 118 * 100 // 360 = color(red)32.77%, 118 * 5400 // 360 = color(red)1770),
("gyermek", 144^circ, 144 * 100 // 360 = color(red)40.00%, 144 * 5400 // 360 = color(red)2160),
(bar"összesen", bar(360^circ), bar(100.00%), bar5400):}`
0