Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tervrajz

Főoldal » Középiskola » Matematika
694
Egy tervrajzon a ház alaprajza 190 cm2 területű. A valóságban ugyanez az alapterület 142 m2.
a, Mekkora a tervrajzon az a szoba, amely a valóságban 18 m2 alapterületű?
b, Milyen széles a valóságban az az ablak, amely a tervrajzon 1,3 cm széles?
Hányszoros kicsinyítése a tervrajz a valóságnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"Arány"=sqrt((190 \ "cm"^2)/(142.000 \ "cm"^2))=1/("86,45")`

a.)
`"Tervrajz terület"=180.000 \ cm^2*(1/("86,45"))^2=color(red)("24,08" \ "cm"^2)`



b.)
`"Valós szélesség"="1,3"*"86,45"=color(red)("112,39" \ cm)`



c.)
Az elején kiszámoltuk, hogy `1/"86,45"` tehát `color(red)(1:"86,45")` szeres arány.
A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
1