Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg kene

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Mekkora az 5 cm sugarú kör 270°-os középponti szögéhez tartozó ivének hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`I = \frac{\alpha}{360^circ} * 2 * r * \pi = \frac{270}{360} * 2 * 5 * \pi = \frac{3}{4} * 10 * \pi = 7.5 * \pi \approx \color{red}23.561945 cm`
0