Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok pár feladathoz kellene nekem segítség. Trigonometria.

Főoldal » Középiskola » Matematika
621
1. Egy derékszögű háromszög egyik hegyesszöge 27°-os. A szemközti befogója 34 mm.
Milyen hosszú a másik befogó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`tan \hat{B} = \frac{AC}{BC}`
`tan 27^circ = \frac{34 mm}{BC}`
`BC = \frac{34 mm}{tan 27^circ} = \frac{34}{0.509525} = \color{red}66.728757 mm`
0