Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények!

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Sziasztok! Kérlek tudnátok ezekben segíteni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`bb"1. Feladat"`
`"Értéktáblázat értékpárjai "x|->sqrt(x)":"`
`-1|->cancel(o) ; 0|->0 ; 1|->1 ; 2|->sqrt(2) ; 3|->sqrt(3) ;`
`"Ábrázolása:"`
https://www.desmos.com/calculator/hhwyrhbh1p
`R_fin]0;+oo[`
`D_finRR`
`ZH=0->x=0`
`"Tengelypont: "(0;0)`
`uarr]0;+oo[" és "darr[cancel(o)]`
`"Min"_f=0->(0;0)" és ""Max"_f=cancel(o)"`


`bb"2. Feladat"`
`"Ábrázolása:"`
https://www.desmos.com/calculator/hhwyrhbh1p
`R_fni]-1;+oo[`
`D_finRR`
`ZH=+-1->x_1=1;x_2=-1`
`"Tengelypont: "x_("metszés")|->(-1;0);(1;0)" és "y_("metszés")|->(0;-1)`
`uarr]0;+oo[" és "darr]-oo;0[`
`"Min"_f=-1->(0;-1)" és ""Max"_f=cancel(o)`

`bb"3. Feladat"`
`"Ábrázolása:"`
https://www.desmos.com/calculator/hhwyrhbh1p
`R_fin]-3;+oo[`
`D_finRR`
`ZH=x=-4;x=2->(-4;0);(2;0)`
`"Tengelypont: "x_("metszés")|->(-4;0);(2;0)" és "y_("metszés")|->(-2;0)`
`uarr]0;+oo" és "[,darr]-oo;0[`
`"Min"_f=-3->(-1;-3)" és ""Max"_f=cancel(o)`
Módosítva: 2 éve
1