Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ábrázolás módszerével kellene megoldani a következő feladatot.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
367
10. Ha egy osztály tanulóit kettesével ültetjük a padokba,akkor még szükség lenne három padra. Ha hármasával ültetjük a padokba, akkor 2 pad üresen marad. Hány tanuló és hány pad van az osztályban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen x a padok száma, ekkor
2*(x+3)=3*(x-2)
2*x +6 = 3*x-6. /-2*x+6
x=12 pad van, így a tanulók száma 2*(x+3)=2*(12+3)=2*15=30.
Módosítva: 2 éve
1