Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell megoldani ezt a számtani sorozatos feladatot?

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Biológia munkafüzetben 897 feladat van első nap megcsinálok 10-et ezt követően minden nap hárommal többet hány nap alatt végzek a biológia feladat könyvel illetve hány feladat marad az utolsó napra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
számtanisorozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`S_n=((2a_1+(n-1)*d)*n)/2`

`897=((2*10+(n-1)*3)*n)/2`

`1794=3n^2+17n`

`0=3n^2+17n-1.794`

`n_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-17+-sqrt(17^2-4*3*(-1794)))/(2*3)={(cancel(n_1="-27,45")) , (n_2 ="21,78"):}`

Tehát a `color(red)(22.)` napon fog végezni.



`S_21=((2*10+(21-1)*3)*21)/2=840`

Az utolsó napont tehát: `897-840=color(red)(57)` feladatot kellet megoldani.


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
2