Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni,mert nem értem?

Főoldal » Középiskola » Fizika
460
Egy 50 menetes, 12 cm ²területű magnetométerbe 0,4 A erősségű áramot vezetünk.
Egy mágneses mezőben 6 ∗ 10-5 (tíz a minusz ötödiken) N*m maximális forgatónyomaték hat a
magnetométerre. Mennyi itt a mágneses indukció értéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`"B"=tau/("N"*"I"*"A")=(6*10^-5 \ "Nm")/(50*"0,4" \ "A"*12*10^-4 \ "m"^2)=color(red)("2,5"*10^-3 \ "T")`


A feladatot fehér színnel oldottam meg amennyiben megoldásnak jelölöd a válaszom elérhetővé teszem számodra a megoldást. Egyéb esetben természetesen nem áll módomban közzétenni. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0