Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
364
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`bb"Adatok:"`
`v_(hang_(víz))=1500frac{m}{s}`
`t_(összes)=2s`
`t_(oszlop)=1,98s`
`"a, " h_("tenger")=?`
`"b, "h_(oszlop)=?`
`h=vt`
`bb"a,"`
`"Mivel a tengerfenéktől és vissza 2s lett mérve, ezért az az eltelt idő fele alatt a hang által megtett mélységben van:"`
`h_("tenger")=v_(hang_(víz))*frac{t_(összes)}{2}=1500{m}{s}*frac{2}{2}s=color(red)(1500m)`
`color(red)("1500m mély volt tehát a tenger.")`
`bb"b,"`
`"Az oszloppal 0,02s különbség lett, tehát az oszlop magassága a hang ennek a fele alatt megtett útja:"`
`h_(oszlop)=v_(hang_(víz))frac{(t_(összes)-t_(oszlop))}{2}=1500frac{m}{s}*frac{0,02s}{2}=1500frac{m}{s}*0,01s=color(red)(15m)`
`color(red)("15m magas az oszlop.")`

Módosítva: 2 éve
0