Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8. Osztály SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
404
Sziasztok. Az alábbi feladatokban kérnék segítséget. Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
Szia!

Próbáltam "rájönni" mit jelenthetnek a betűk!
Ezek alapján szerintem:
1. feladat megoldása: négyzet alapú gúlás → V(gúla)= 3527,67 cm³ (térfogata) ; A(gúla)= 1531,37 cm² (felszíne)
2. feladat megoldása: téglalap alapú gúlás → V(gúla)= 689,22 cm³ (térfogata) ; A(gúla)= 533,69 cm² ,és végül

3. feladat megoldása: gömb → V(gömb)= 7238,23 cm³ (térfogata, kb. 7,24 literes) ; A(gömb)= 1809,56 cm² (felszíne) ! :)

Csatolom alább a levezetéseket, mégpedig balról jobbra haladtam a képeket illetően! :)
Üdvözlettel: Ármós Csaba Debrecenből (48 éves, matekos-kémiás segítő, korrepetáló)
0

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
1

Csatoltam képet.
1